Introductie

HENNEPNATIE GEMEENSCHAP

PORTAAL  INTRODUCTIE  |  GEMEENSCHAP  |  WINKEL

Introductie

Van harte welgekomen op het web platform van de Hennepnatie Gemeenschap.

Op deze pagina verschijnt tekst en uitleg voor veel gestelde vragen, het stappen plan, de coöperatie, het model en de producten. 

De Hennepnatie is een open source p2p framework voor internationale samenwerking, gedeelde kennis-, ontwerp- en ontwikkelingsprojecten met alle actoren.  De Hennepnatie is ook het verbindende plan om de verschillende klein- en grootschalige hennepindustrieën weer mogelijk te maken, met respect voor de omgeving, de geschiedenis en oude technieken maar evenzeer met de modernste toepassingen zoals 3d printing, makerlabs en hennephubs.   

Alvast bedankt voor uw interesse.

Wij wensen u een prettig en interessant verblijf.

Wat?

De Hennepnatie is de internationale coöperatieve vereniging die ijvert voor een algemene (her)ingebruikname van zowat de veelzijdigste plant ter wereld.  Hennep kan zo elke industrie innoveren én voor een financiële surplus zorgen.  Met meer dan 50.000 technieken, toepassingen en producten is hennep het onderkende potentieel.  Hennep vormt de motor voor een uitgebreid educatief project dat we enkel als groep kunnen vervolmaken. Samen weten we alles.

Voor wie?

De Hennepnatie is er voor iedereen.  De Gemeenschap Hennepnatie verbindt mensen, middelen en mogelijkheden via vereniging in de Coöperatie.   

Deze coöperatie vormt uitgekiende financieringsmogelijkheden (decentralisatie), vereniging en bescherming voor individuen en uitzonderlijk veel opportuniteiten om de industrieën te hervormen met de bescherming van de werknemer op het voorplan.  

Omdat hennep over zowat de sterkste natuurlijke vezel beschikt dienen de machinerie en de werktuigen van een hoge kwaliteit te zijn.  

Waarom?

Er zijn een heleboel redenen om zich te verenigen rond deze plant.  We noemen er enkele:

1) Een bescherming van het klimaat en de bossen.

Hennep zuivert niet alleen de lucht efficiënter dan een bos, dankzij de snelle groei (100 dagen) kunnen deze bossen ook gewoon blijven staan.  Van hennep maak je daarnaast (geperst) hout dat van een superieure kwaliteit is.  

2) Een ecologische motor voor welvaart en innovatie.  

De ingebruikname van hennep zorgt voor een overschakeling van vervuilende industrieën naar gebalanceerde, veilige, biologisch afbreekbare producten.

3) Een kwestie van (volks)gezondheid en welzijn

4) De mogelijkheid tot zelfontplooiing en zelfbedruipendheid van de gemeenschappen

5) Een extensief kennisproject waar iedereen kan bij helpen, 
dat nu al bouwtechnisch of op het vlak van gezondheid haar vruchten afwerpt.

6) Een grotere verbinding tussen individuen en gemeenschappen omtrent gemeenschappelijke participatie projecten.

7) Een omschakeling van een consumenten industrie naar een gediversifiëerde, veerkrachtige en gebalanceerde prosumer-economie.