Hennep als isolatiemateriaal

Start Forums Architectuur en Bouw Hennep als isolatiemateriaal

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #1644
  Gemeenschap
  Sleutelbeheerder

  Hennep heeft zulke hoge isolerende waarden door een combinatie van factoren, waaronder:

  De structuur van de hennepvezels: Hennepvezels zijn hol en hebben een hoge luchtinhoud. Lucht is een slechte geleider van warmte, waardoor hennepvezels goed isoleren.
  De porositeit van hennep: Hennep heeft een hoge porositeit, wat betekent dat het veel kleine gaatjes bevat. Deze gaatjes zorgen voor een goede luchtcirculatie, waardoor de warmte beter wordt verspreid.
  De dichtheid van hennep: Hennep heeft een relatief lage dichtheid. Dit betekent dat er veel lucht in hennep zit, wat bijdraagt aan de isolerende werking.
  Hennepisolatie heeft een lambdawaarde van ongeveer 0,04 W/mK. Dit is vergelijkbaar met de lambdawaarde van glaswol, maar aanzienlijk lager dan de lambdawaarde van steenwol (0,07 W/mK). Dit betekent dat hennepisolatie even goed isoleert als glaswol, maar veel lichter is.

  Hennepisolatie kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder:

  Bouwisolatie: Hennepisolatie kan worden gebruikt voor het isoleren van muren, vloeren en daken.
  Renovatieisolatie: Hennepisolatie kan worden gebruikt om bestaande gebouwen te isoleren.
  Interieurisolatie: Hennepisolatie kan worden gebruikt om interieurs te isoleren, zoals geluidsisolatie of brandisolatie.
  Hennepisolatie is een duurzaam alternatief voor traditionele isolatiematerialen. Hennep is een hernieuwbare grondstof die snel groeit. Hennepisolatie is ook biologisch afbreekbaar en recyclebaar.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.